Πιθανή η επανεμφάνιση των μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο - newspull

Latest Posts :

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

newspull - ΡΟΗ :

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

Πιθανή η επανεμφάνιση των μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο«Επειδή ο σχεδιασμός για την επόμενη τουριστική περίοδο έχει ήδη ξεκινήσει και ο κύριος στόχος όλων των θεσμικών φορέων είναι η καλύτερη δυνατή οργάνωση της. Και επειδή, είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί ή να ενταθεί την επόμενη χρονιά το φαινόμενο με τις μέδουσες στον Κορινθιακό
κόλπο, ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας και ο Βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης κατέθεσαν από κοινού Ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία, ζητώντας να ενημερωθούν για τις προθέσεις και το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του.Πιο συγκεκριμένα, ζητούν από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εμπορικής Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού να ενημερώσουν σχετικά με:

1. Ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της παράνομης αλιείας στο σύνολο του Κορινθιακού Κόλπου

2. Αν πρόκειται να ενισχυθούν οι λιμενικές δυνάμεις με προσωπικό και μέσα για το σκοπό αυτό.

3. Ποιες είναι οι κυβερνητικές προθέσεις περί ένταξης του Κορινθιακού στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura και κατά πόσο μια τέτοια ένταξη μπορεί να συμβαδίσει με την υφιστάμενη ανθρώπινη δραστηριότητα.

4. Αν υπάρχει διάθεση για ενίσχυση των περιοχών που επλήγησαν τουριστικά την περσινή χρονιά, μέσα από επιπλέον διαφημιστική προβολή.

5. Αν υπάρχει συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς  της περιοχής προκειμένου να τοποθετηθούν ειδικά δίχτυα προστασίας από τους υπερπληθυσμούς μεδουσών…», αναφέρεται μεταξύ άλλων από το γραφείο τύπου του βουλευτή της ΝΔ Χ. Δήμα.

ΣΣ. Ακούγεται ότι ακόμα και τώρα, στα τέλη Δεκεμβρίου, κάνουν την εμφάνισή τους οι τσούχτρες στη θάλασσα, στα όρια της Κορινθίας! Αν επαναληφθεί ή ενταθεί και την επόμενη χρονιά το φαινόμενο με τις μέδουσες στον Κορινθιακό κόλπο …τότε το πλήγμα για τους επιχειρηματίες στην παραλιακή ζώνη θα είναι τεράστιο!

πηγη
ΔΕΙΤΕ: ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΙΛΛΙΑ-ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Προτεινόμενη κατηγορία εβδομάδας :

Post Top Ad

Responsive Ads Here