Εκστρατεία ενημέρωσης κατά του βωξίτη σε κεντρικούς δρόμους των Μεγάρων - newspull

Latest Posts :

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Εκστρατεία ενημέρωσης κατά του βωξίτη σε κεντρικούς δρόμους των Μεγάρων

Εκστρατεία ενημέρωσης κατά του βωξίτη σε κεντρικούς δρόμους των Μεγάρων

Ανοιχτή συγκέντρωση την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στην Κεντρική Πλατεία Μεγάρων

Συζήτηση και αποφάσεις δράσης στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Αγώνα

Αγώνα δρόμου κάνει το συντονιστικό όργανο της Επιτροπής Αγώνα Φορέων και Δημοτικών
Παρατάξεων του Δήμου Μεγαρέων κατά του ενδεχόμενου δημιουργίας ορυχείων βωξίτη στη Μεγαρίδα, ώστε να ενημερωθεί και να κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία.

Με έκτακτη συνεδρίαση το βράδυ της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου, τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν σκέψεις και προτάσεις για τρόπους ενημέρωσης των πολιτών για το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει. Στόχος, η πραγματοποίηση κινητοποιήσεων τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου, όταν και ενδέχεται να συζητηθεί το αίτημα της ενδιαφερόμενης εταιρείας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Κατά γενική ομολογία, ο πολίτης δεν γνωρίζει το θέμα, τους κινδύνους, τις επιπτώσεις που θα έχει στο περιβάλλον, στην κοινωνία, στον ανθρώπινο οργανισμό μια τέτοια δραστηριότητα στην περιοχή της Μεγαρίδας.

Από την πλευρά του Δήμου, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της επιτροπής κ. Ιωάννης Μιχάλαρος, υπάρχει πλήρης νομική κάλυψη από την νομική υπηρεσία του Δήμου. Ταυτόχρονα, ενημέρωσε ο κ. Άγγελος Μαραζιώτης πως ήδη ο νομικός σύμβουλος κ. Γιώργος Στρατιώτης  έχει συντάξει γνωμοδότηση, στην οποία η μελέτη  χαρακτηρίζεται ακόμη και παράνομη.

Μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν, ήταν και η διενέργεια άτυπου δημοψηφίσματος, η οποία δεν θα μπορούσε να προχωρήσει παρά μόνο εάν το διενεργούσε ο Δήμος.

Σε πρώτη φάση, η Επιτροπή αποφάσισε να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης από τα μέλη του συντονιστικού φορέα σε λαϊκές αγορές και στις γειτονιές των Μεγάρων, συγκεντρώσεις και ομιλίες σε πλατείες του Δήμου και διανομή ενημερωτικού υλικού σε σχολεία, εκκλησίες και καταστήματα.

Ήδη, όπως ενημέρωσε το μέλος της Επιτροπής κ. Άγγελος Μαραζιώτης, υπάρχει ενημερωτικό υλικό στο Εργατικό Κέντρο, απ’ όπου φορείς και σύλλογοι μπορούν να το προμηθευτούν και να το διανέμουν στα μέλη τους.

Η πρώτη δράση θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, στη λαϊκή αγορά. Tο απόγευμα της ίδιας ημέρας μέλη του φορέα θα μοιράσουν φυλλάδια στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, η Ομοσπονδία Συλλόγων Κινέττας θα πραγματοποιήσει ομιλία στα γραφεία της, και η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση – διαδήλωση σχεδιάζεται για την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, στην Κεντρική Πλατεία των Μεγάρων.

Μ.Ρ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Προτεινόμενη κατηγορία εβδομάδας :

Post Top Ad

Responsive Ads Here