ΞΕΚΑΘΑΡΗ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ ΕΡΥΘΡΩΝ:ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΜΕΛΕΤΑΝΙ ΣΕ ΧΩΡΟ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ - newspull

Latest Posts :

ΡΟΗ Newspull


ΕΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΜΕ VIBER ΑΠΟ ΕΔΩ..

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΞΕΚΑΘΑΡΗ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ ΕΡΥΘΡΩΝ:ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΜΕΛΕΤΑΝΙ ΣΕ ΧΩΡΟ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννα κριεκουκι

Με δελτίο τύπου του δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας Ερυθρών η δήμαρχος Γιάννα Κριεκούκη πήρε ξεκάθαρη θέση για το Μελετάνι και δήλωσε μάλιστα οτι ο δήμος ΔΕΝ θα επιτρέψει να μετατραπεί  σε τόπο ταφής αποβλήτων!

''Για μία ακόμη φορά, με αφορμή το νέο σχέδιο για τα απορρίμματα στην Αττική που ψηφίστηκε από
την Περιφέρεια Αττικής, γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί το ΜΕΛΕΤΑΝΙ σαν χώρος ταφής απορριμμάτων.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας εδώ και 15 χρόνια, δηλαδή από το 2003 που εντάχθηκε το ΜΕΛΕΤΑΝΙ στο νόμο της Παπανδρέου ως χώρος Οργανωμένης Επεξεργασίας και Διάθεσης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) μαζί με Φυλή, Γραμματικό, Κερατέα, Πολυδένδρι και Κορωπί, αγωνίζεται για τον αποχαρακτηρισμό του και μέχρι σήμερα μπόρεσε να εμποδίσει ΟΛΕΣ τις επεμβάσεις που επιχειρήθηκαν στο χώρο, διότι η εκάστοτε δημοτική αρχή λειτούργησε ενωτικά και αγωνιστικά .

Στην περίοδο 2003-2010 αποσοβήθηκε χάρη στην αντίδραση όλων μας – δημοτικών αρχών, δημοτικών συμβουλίων και των συμπολιτών μας - η προσπάθεια ταφής επικίνδυνων αποβλήτων στο ΜΕΛΕΤΑΝΙ.

Η επόμενη προσπάθεια έγινε το 2015, αυτή τη φορά με πρόσχημα την αποκατάσταση με την εναπόθεση των προϊόντων εκσκαφής του ΜΕΤΡΟ στο Μελετάνι. Και σε αυτή την προσπάθεια αντιδράσαμε τόσο νομικά όσο και πολιτικά και καταφέραμε να αποτρέψουμε την χρήση του χώρου για ταφή των προϊόντων εκσκαφής.

Δεν επαναπαυθήκαμε με την ακύρωση της προσπάθειας «αποκατάστασης» με τα προϊόντα εκσκαφής του ΜΕΤΡΟ αλλά συστηματικά και με επιμονή συνεχίσαμε την προσπάθεια αποχαρακτηρισμού του χώρου. Από το 2015 ξεκινήσαμε τις προσπάθειες, με αλλεπάλληλες προσωπικές επαφές και έγγραφα, στην Περιφερειάρχη και στους αρμόδιους υπουργούς, για τον αποχαρακτηρισμό του από χώρο ταφής αποβλήτων.

Αυτό που ξεκάθαρα σε όλους τους τόνους έχουμε δηλώσει είναι ότι το ΜΕΛΕΤΑΝΙ έχει αποκατασταθεί με φυσική αναδάσωση και δεν πρέπει να συμπεριληφθεί στους χώρους για ταφή των αποβλήτων.

Ο Δήμος μας όχι μόνο δεν αντέχει πρόσθετες επιβαρύνσεις αλλά αντίθετα ζητούμε πλέον την ελάφρυνσή μας και την αποκατάσταση της αδικίας, που έχει συντελεστεί τόσα χρόνια εις βάρος μας.  

Δεν είναι αποδεκτός κανένας σχεδιασμός, που θα εντάσσει το Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας ως χώρο διάθεσης στερεών αποβλήτων κάθε μορφής.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ικανοί να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και θα το αποδείξουμε ακόμη μία φορά έστω και αν χρειαστεί να αγωνισθούμε μόνοι μας.

Σε αυτό τον αγώνα, με επικεφαλής το Δήμο, χρειάζονται όλοι οι πολίτες χωρίς κομματικές ή άλλες προσωπικές σκοπιμότητες. Γιατί πρόκειται για την υγεία μας, που μας αφορά όλους και προπάντων αφορά στο μέλλον των παιδιών μας''

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

ΓΙΑΝΝΑ ΚΡΙΕΚΟΥΚΗ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
mandras-eidyllias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Post Top Ad

Responsive Ads Here