ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Προστασία απο διαρρήξεις..Οκτώ συμβουλές από τον πιο Διάσημο.... Διαρρήκτη

newspull
0
Αποτέλεσμα εικόνας για διαρρηκτες

Με αφορμή κρούσματα διαρρήξεων που έχουν πρόσφατα αλλά και παλαιότερα σημειωθεί στην περιοχή μας ,σας παρουσιάζουμε 8 πολύτιμες συμβουλές για προστασία απο τον πιο διάσημο διαρρήκτη(!) των Η.Π.Α...

Ο 65χρονος Walter T. Shaw είναι ο πιο διάσημος διαρρήκτης που έχει περάσει από τις Η.Π.Α. μέχρι σήμερα. Το F.B.I. του έχει προσάψει πάνω από 3.000 διαρρήξεις και κλοπές κοσμημάτων στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 που απέφεραν σε αυτόν και τη συμμορία του κέρδος $70 εκ. Ο Shaw δεν είχε πιαστεί ποτέ επ` αυτοφώρω αλλά έχει εκτίσει ποινή 11 ετών αφού τον κατέδωσε στις αρχές
μέλος της συμμορίας του. Ο δεύτερος πιο πετυχημένος διαρρήκτης (ο πρώτος φανταζόμαστε παραμένει ασύλληπτος και άγνωστος) έχει αλλάξει καριέρα και έχει γράψει και βιβλίο προσφέροντας συμβουλές προστασίας ώστε να μην πέσετε θύματα κάποιου πρώην συναδέλφου του.

1.Ενεργοποίησε τον συναγερμό σου!


Ο Walter T. Shaw τονίζει πως πρέπει να έχουμε τον συναγερμό μας συνεχώς ενεργοποιημένο. Επίσης αναφέρει πως πρέπει να έχουμε ενδείξεις πως το σπίτι μας παρακολουθείται όχι μόνο στην κύρια είσοδο αλλά και στην πίσω πόρτα αν μένουμε σε μονοκατοικία.

Ο ίδιος και η ομάδα του ποτέ δεν χρησιμοποιούσαν την κύρια είσοδο για να διαρρήξουν ένα σπίτι. Οι αστυνομικοί έρχονταν πάντα από την κύρια είσοδο και ήταν περιττό ρίσκο να διακινδυνεύσουν να τους συναντήσουν. Για την ενεργοποίηση του συναγερμού αναφέρει:

Οι κάτοικοι δεν ενεργοποιούν τον συναγερμό όταν είναι σπίτι και αυτό είναι τρέλα. Γιατί να μην επιλέξεις την ασφάλεια αφού πολλοί εγκληματίες θα πραγματοποιήσουν μια διάρρηξη ακόμα και αν είσαι σπίτι; Για την ακρίβεια, το 90% των σπιτιών που διαρρήξαμε είχε συναγερμό που δεν ήταν ενεργοποιημένος

2. Σταμάτα να φλυαρείς

Τα θύματα του Shaw, μοιράζονταν άκριτα με αγνώστους δυνητικά επικίνδυνες πληροφορίες όπως ένα ταξίδι που είχαν κανονίσει χωρίς να αντιλαμβάνονται την σπουδαιότητα που είχαν οι πληροφορίες αυτές για έναν διαρρήκτη και τον κίνδυνο που ελλόχευε. Πολλοί από τους αποδέκτες των πληροφοριών ήταν στην πραγματικότητα πληροφοριοδότες του Shaw. Οι διαρρήκτες έχουν παντού δίκτυα από πληροφοριοδότες. Όσο καλύτερος είναι ο διαρρήκτης, τόσο πιο εκτενές και αξιόπιστο είναι το δίκτυο που συντηρεί. Μερικοί από τους καλύτερους πληροφοριοδότες του ίδιου ήταν κομμώτριες, επαγγελματίες που τοποθετούσαν χαλιά και τραπεζοϋπάλληλοι.

Αυτοί οι επαγγελματίες συνήθως μάθαιναν από το ίδιο το μελλοντικό θύμα για ένα επικείμενο ταξίδι και μας έδιναν λεπτομέρειες κάνοντας το σχέδιο μας να χτυπήσουμε ένα σπίτι παιχνιδάκι.

Σήμερα βέβαια οι διαρρήκτες δεν χρειάζεται να επενδύουν σε δίκτυα επικοινωνίας για να μαθαίνουν πότε θα λείπουμε σε διακοπές ή σε επαγγελματικά ταξίδια γιατί δυστυχώς τους ενημερώνουμε εμείς οι ίδιοι χωρίς να το ξέρουμε!

3. Διαρρήξεις γίνονται και την μέρα


Μας φαίνεται απίθανο το ενδεχόμενο κάποιος να προσπαθήσει να σπάσει την πόρτα μας ή να σκαρφαλώσει στο παράθυρο κατά την διάρκεια της μέρας που υπάρχει άπλετο φως γιατί φανταζόμαστε πως θα χρειαστεί χρόνο, θα κάνει φασαρία και θα είναι εύκολο να εντοπιστεί. Ο Shaw όμως λέει πως ένας επαγγελματίας διαρρήκτης χρειάζεται λιγότερα από 30 δευτερόλεπτα για να παραβιάσει μια κλειδαριά και συμπληρώνει πως οι μέρες είναι ιδανικές για διαρρήξεις γιατί οι κάτοικοι είναι στις δουλειές τους ενώ όποιος/α ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού, είναι πιθανό να είναι έξω για να πληρώσει λογαριασμούς, να είναι στο super market ή να τακτοποιεί άλλες εξωτερικές υποθέσεις.

4. Φτιάξε το κουδούνι σου

Ο Shaw αναφέρει πως πολλοί εγκληματίες χτυπάνε κουδούνια για να ελέγξουν αν είναι κανείς στο σπίτι. “Οι διαρρήκτες και ιδιαίτερα οι απελπισμένοι τοξικομανείς συνηθίζουν να χτυπάνε κουδούνια για να βλέπουν ποιος είναι σπίτι” λέει.

Εάν δεν πάρουν απάντηση στο κουδούνι γιατί αυτό είναι χαλασμένο ή γιατί δεν το ακούμε, είναι πιθανόν να συνεχίσουν με την διάρρηξη και να τους βρούμε μπροστά μας μέσα στο σπίτι μας. “Ένα άδειο σπίτι είναι πρόσκληση για να δράσει ένας εγκληματίας” συμπληρώνει ο ίδιος.

5. Λιγότερο τρομακτικοί από το Hollywood. Τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV) είναι η αχίλλειος πτέρνα τους

H εικόνα που έχουμε για τους διαρρήκτες από το Hollywood με όπλα, μάσκες, γάντια, και ειδικά σύνεργα είναι λανθασμένη λέει ο Shaw και προσθέτει:

Οι διαρρήκτες είναι αλαζόνες και νομίζουν ότι ποτέ δεν θα πιαστούν. Δεν ανησυχούν καθόλου για το εάν ένας γείτονας καταφέρει να τους δει με τόσες λεπτομέρειες ώστε να δώσει ακριβή περιγραφή στην Αστυνομία. Έχουν όμως ένα ευάλωτο σημείο. Δεν έχουν ούτε την ικανότητα ούτε τον χρόνο να αποσυνδέσουν και να απενεργοποιήσουν επιτυχώς τα συστήματα παρακολούθησης και δεν θέλουν να καταγραφούν σε βίντεο που θα πέσει στα χέρια της Αστυνομίας ή, ακόμα χειρότερα, στις ειδήσεις όπου θα τους αναγνωρίσει ο δικός τους γείτονας.

''Η DIVICO Security προσφέρει πρωτοποριακές υπηρεσίες στα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης και καταγράφει με φυσική κίνηση 25 καρέ/δευτ. και σε πλήρη ανάλυση 704Χ576.''

6. Πιο αποτελεσματικοί οι μικροί από τους μεγάλους σκύλους

Οι σκύλοι είναι ένα καλό επίπεδο προστασίας μετά το σύστημα συναγερμού και το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV) και το γάβγισμά τους μπορεί να αποθαρρύνει τους διαρρήκτες. Τα μικρόσωμα σκυλιά που γαβγίζουν συνέχεια είναι καλύτερα από τα μεγαλόσωμα εκπαιδευμένα.

Τα μικρά και ηχηρά σκυλιά είναι μεγάλη απογοήτευση για τους κλέφτες. Ποτέ δεν θα έκανα διάρρηξη σε σπίτι που έχει τέτοιο σκυλί. Δεν σταματούν ποτέ να γαβγίζουν και είναι ισχυρό αποτρεπτικό μέσο γιατί μπορεί να τα ακούσουν οι γείτονες ή οι ιδιοκτήτες τους αν κοιτάς ένα σπίτι κατά την διάρκεια της μέρας πριν μπεις

7. Η κουζίνα είναι η καλύτερη κρυψώνα

“Εγώ ο ίδιος φυλάω τα χρήματά μου στην κουζίνα γιατί αυτό είναι το τελευταίο δωμάτιο που πάνε οι διαρρήκτες. Δεν μπήκα ποτέ σε κουζίνα” παραδέχεται ο Shaw.

Και αν η κουζίνα είναι το τελευταίο μέρος που πάει ένας διαρρήκτης το πρώτο είναι το κυρίως υπνοδωμάτιο. Εκεί βρίσκονται συνήθως τα κοσμήματα, τα μετρητά, τα smartphones και τα tablets. Έτσι, αν θέλετε να κρύψετε μια θυρίδα χρονοκαθυστέρησης ή μια βαλίτσα ασφαλούς μεταφοράς χρημάτων ξέρετε ποιο δωμάτιο να προτιμήσετε και ποιο να αποφύγετε.

8. Οι διαρρήξεις είναι βρώμικη δουλεία…

…κυριολεκτικά! Μια από τις καλύτερες πηγές πληροφοριών για τους εγκληματίες είναι τα σκουπίδια σας. Η συσκευασία μιας καινούριας τηλεόρασης στα σκουπίδια μπροστά από σπίτι σας ειδοποιεί κάθε περαστικό πως σ` αυτό υπάρχει κάτι άξιο κλοπής. Ακόμα και η συσκευασία κάποιου καθόλου επιθυμητού για εγκληματίες αλλά ακριβού κατά τα άλλα προϊόντος όπως ένα ακριβό ψυγείο, τους αφήνει να αναρωτιούνται τι άλλο προϊόν αξίας υπάρχει στο σπίτι. Το ξένο ρητό “τα σκουπίδια κάποιου είναι ο θησαυρός κάποιου άλλου” επιβεβαιώνεται περίτρανα.

πηγη       Divico Security

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !