Έρευνα,7 στους 10 Έλληνες είναι καθημερινά online! - newspull

newspull

Δυτική Αττική/Αθήνα,Βοιωτία και όχι μόνο...

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ :

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Έρευνα,7 στους 10 Έλληνες είναι καθημερινά online!

 

  Αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητας του Έλληνα πολίτη αποτελεί - ήδη εδώ και αρκετό καιρό - το Διαδίκτυο. Οι 'Έλληνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται online καθημερινά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Διαδικτύου τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ειδικά ανάμεσα στις μικρότερες ηλικίες, η χρήση του Διαδικτύου είναι καθολική. Την παραπάνω εικόνα αποτυπώνει η τελευταία έρευνα "Focus On Tech Life" της Focus Bari, η οποία αφορά το χρονικό διάστημα Μάρτιος - Ιούνιος 2017. Η έρευνα της Focus Bari έγινε σε δείγμα 4.998 ατόμων καλύπτοντας την ηπειρωτική Ελλάδα και τα μεγάλα νησιά της χώρας, με τον συνολικό καλυπτόμενο πληθυσμό ηλικίας 13-74 ετών να φθάνει περίπου στα 8,4 εκατ. πολίτες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι 'Έλληνες σε ποσοστό 81,8% “σερφάρουν” στο Διαδίκτυο
με οποιαδήποτε συχνότητα, ενώ το 70,8% είναι καθημερινά online. Η χρήση του Ίντερνετ εκτοξεύεται στις μικρότερες ηλικίες, όπου τα ποσοστά ανεβαίνουν στο 87,7%, αποδεικνύοντας ότι ειδικά για τους νέους το Διαδίκτυο είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, η  μέση διάρκεια χρήσης του 'Ίντερνετ από τους Έλληνες είναι τα 179 λεπτά. Στις ηλικίες 65-74 ετών, οι 'Έλληνες περιηγούνται στο Διαδίκτυο περί τα 122 λεπτά, ενώ τα 236 λεπτά φτάνει η μέση διάρκεια χρήσης στις ηλικίες 18-24 ετών.

Εξαιρετικά δημοφιλή - ακολουθώντας την παγκόσμια τάση - είναι και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα, με το  48,8% των Ελλήνων να συνδέεται καθημερινά σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με το Facebook να είναι το δημοφιλέστερο εξ αυτών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνα "Focus On Tech Life" της Focus Bari, περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες (το 50,6%) “κατεβάζουν” apps, με τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες να είναι τα social media (34%), οι χάρτες (22,4%), η ενημέρωση (21,8%), τα παιχνίδια (21,8%) και η διασκέδαση (21,5%).

Υψηλό είναι στη χώρα μας και το ποσοστό κατοχής smartphone, καθώς το 70% των Ελλήνων είναι κάτοχος “έξυπνου” κινητού, με τη χρήση του να είναι καθολική ειδικά στις ηλικίες μέχρι 34 ετών. Μάλιστα, ήδη, το 55,1% των Ελλήνων χρηστών συνδέεται στο Διαδίκτυο μέσω smartphone, ενώ στις ηλικίες 13-34 ετών το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο  83,1%.

Συνδρομητική τηλεόραση
Περιγράφοντας το ψηφιακό προφίλ του Έλληνα, η έρευνα διαπιστώνει ότι: το 69,6% των ελληνικών νοικοκυριών έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, 1 στα 4 νοικοκυριά (περίπου 946.000) έχουν συνδρομητική τηλεόραση, ποσοστό που ανεβαίνει στο 31,6% στις οικογένειες με περισσότερα από 4 μέλη.

Στο μεταξύ, η χρήση του Διαδικτύου και των “έξυπνων” συσκευών αρχίζει απ’ όλο και μικρότερη ηλικία και στη χώρα μας. Ήδη, το 75,7% των παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ποσοστό που φθάνει στο 90,3% στις ηλικίες 10-12 ετών. Επιπλέον, ένα στα έξι παιδιά (το 16,4%), ηλικίας 6 έως 12 ετών, έχει κινητό τηλέφωνο. Στις ηλικίες έως 9 ετών το ποσοστό είναι μόλις 3,1% και ανεβαίνει στο 33,9% στα παιδιά 10-12 ετών.

πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Post Top Ad

Your Ad Spot