ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Άκρως ανησυχητική εξέλιξη : Η Ρωσία δέχτηκε συντονισμένη επίθεση με 21 drones απο χώρα ή θαλάσσια περιοχή που ανήκει στο ΝΑΤΟ λένε Ρώσοι στρατηγοί!

newspull
0Ώρα μηδέν για τη Μόσχα: “ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις από την Βαλτική επιτέθηκαν με 21 drones εναντίον του Πσκοφ” – Οι Τούρκοι δίνουν λεπτομέρειες της επιχείρησης

Από την περιοχή της Βαλτικής, είτε την θαλάσσια περιοχή είτε τα κράτη της Εσθονίας και Λετονίας, απογειώθηκαν τουλάχιστον 21 (!) drones τα οποία έπληξαν την αεροπορική βάση του Πσκοφ 50 χλμ από τα σύνορα με την Εσθονία.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν Ρώσοι στρατηγοί και αναλυτές αναμένοντας το επίσημο πόρισμα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Τουρκικές πηγές δίνουν μάλιστα και λεπτομέρειες της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης.

Η εξέλιξη είναι άκρως ανησυχητική. Οι Ρώσοι κάνουν λόγο για συντονισμένη επίθεση του ΝΑΤΟ. Χτες εκτός το Πσκοφ κτυπήθηκαν άλλες έξι περιοχές. Σύνολο επτά. Πρόκειται για την πιο μαζική και συντονισμένη επίθεση εναντίον της Ρωσίας.

«Εάν η επίθεση προήλθε πράγματι από τις δημοκρατίες της Βαλτικής, πρέπει να υπάρξει επαρκής απάντηση», σχολίασε ο αντιστράτηγος Αντρέι Γκουρούλεφ για τις επιθέσεις στο Pskov.

«Έχουμε μια αρμόδια υπηρεσία που πρέπει να το βρει, να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση, η οποία μάλλον δεν θα δοθεί δημόσια.

Με βάση τα συμπεράσματά τους, από που εκτοξεύτηκαν τα drones, θα υπάρξουν οι κατάλληλες ενέργειες».

Κτυπήθηκαν επτά ρωσικές περιοχές

Ρώσοι αξιωματούχοι περιέγραψαν επιθέσεις σε στόχους στις περιφέρειες Πσκοφ, Μπριάνσκ, Κάλουγκα, Ορλόφ, Ριαζάν, Κριμαία και Μόσχα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι επιθέσεις «δεν θα μείνουν ατιμώρητες» και ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν θα μπορούσαν να φτάσουν τόσο μακριά στο ρωσικό έδαφος χωρίς τη βοήθεια της Δύσης.

Το BAZA ανέφερε ότι το καθεστώς “Kovyer” εισήχθη στην Περιφέρεια Τούλα, στο τμήμα της Περιφέρειας της Μόσχας, στο Ριαζάν και στο τμήμα της Περιφέρειας Καλούγκα στη δυτική Ρωσία.

Το σχέδιο “Kovyer” ανακοινώνεται εάν εμφανιστούν άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα στον ουρανό ή υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης τέτοιων αντικειμένων.

▪️ Το Πσκοφ δέχτηκε την πιο μαζική επίθεση με 21 drones . Παρά την αναχαίτιση των περισσότερων UAV, μερικά από αυτά πέτυχαν τους στόχους τους. Τέσσερα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη Il-76 υπέστησαν ζημιές .

▪️ Στην περιοχή Kaluga, ένας στόχος καταστράφηκε στο έδαφος της περιοχής Sukhinichsky, ένα drone έπεσε σε μια άδεια δεξαμενή για προϊόντα πετρελαίου στην περιοχή Dzerzhinsky.

▪️ Στην περιοχή Bryansk, επτά drones αναχαιτίστηκαν: συντρίμμια έπεσαν στο 16ο κτίριο του εργοστασίου Kremniy EL, του μεγαλύτερου κατασκευαστή μικροηλεκτρονικών. Ζημιές υπέστη επίσης και το κτίριο της ερευνητικής επιτροπής στη σοβιετική συνοικία.

▪️ Επιπλέον, τα συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν δύο drones πάνω από τα εδάφη των περιοχών Ryazan και Oryol. Και στα περίχωρα της Μόσχας, μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου κατέστειλαν ένα drone στην περιοχή Ruzsky το οποίο συνετρίβη σε ένα δέντρο στο χωριό Lukino.

▪️ Επίθεση δέχτηκε και η Σεβαστούπολη. Ο κυβερνήτης της πόλης Razvozhaev είπε ότι μια επίθεση από θαλάσσια επιθετικά drones αποκρούστηκε στην περιοχή του κεντρικού κόλπου.

Τουρκικές πηγές δίνουν λεπτομέρειες της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης!

“Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης κάνουν τώρα ανοιχτά ό,τι είναι δυνατόν για τη Ρωσία να στοχεύσει τα κράτη της Βαλτικής ή/και την Πολωνία προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή το Άρθρο 5 του Καταστατικού Χάρτη του ΝΑΤΟ” αναφέρουν τουρκικές πηγές.

Όπως γράφουν οι Τούρκοι, η επίθεση στο Pskov από την Εσθονία σχεδιάστηκε από τους Βρετανούς μέσω της μονάδας ειδικών δυνάμεων SAS, με τη συμμετοχή δυνάμεων από την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας.

Αναγνωριστική υποστήριξη δόθηκε από τους Αμερικανούς με τη βοήθεια αεροσκαφών αναγνώρισης και επιτήρησης, καθώς και εσθονικών εγκαταστάσεων REM και EW, καθώς και πολεμικών πλοίων.

Η ιταλική φρεγάτα κλάσης FREMM F597 Antonio Marceglia αναχώρησε από το Ελσίνκι. Το πλοίο φέρεται να συμμετείχε επίσης στην επίθεση στο Pskov.

Ρωσικά ΜΜΕ δείχνουν την Εσθονία!

“Tο καθεστώς του Κιέβου, τη νύχτα 29-30 Αυγούστου 2023, πραγματοποίησε την πιο μαζική αεροπορική επίθεση σε επτά ρωσικές περιοχές ταυτόχρονα” αναφέρουν ρωσικά στρατιωτικά ΜΜΕ και προσθέτουν:

“Η βάση του Pskov έπαθε μεγάλη ζημιά καθώς για κάποιο λόγο δεν περίμεναν καθόλου τέτοια επίθεση.

Δύο αεροσκάφη Il-76 από το 334ο Σύνταγμα Αεροπορίας Στρατιωτικών Μεταφορών υπέστησαν σοβαρές ζημιές, τα οποία έπιασαν φωτιά ως αποτέλεσμα επιδρομής drone και δύο ακόμη αεροσκάφη υπέστησαν μικρές ζημιές. Πώς έγινε αυτό δυνατό;

Το Pskov είναι η βάση των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων, των επίλεκτων ειδικών δυνάμεών. Εκτός από το 334ο Σύνταγμα, στη βάση σταθμεύει και η 76η Μεραρχία των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων (VDV)

Μπορεί στην επίθεση να ενεπλάκησαν ουκρανικά drones κρούσης που ονομάζονται «Beaver», με εμβέλεια πτήσης έως και 1000 χλμ;

Από που απογειώθηκαν 21 drones; 

Μετά το κτύπημα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αεροπορίας Μεγάλης Εμβέλειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στο Ένγκελς, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ” πυρηνικής τριάδας», και την επίθεση στο αεροδρόμιο Σόλτσι στο Νίζνι Νόβγκοροντ, που έγινε στις 19 Αυγούστου, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα βομβαρδιστικό Tu-22M3, χτες κτυπήθηκε και η βάση του Πσκοφ.

Οι «δυτικοί εταίροι» έδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές γι αυτούς και δεν φοβούνται την τρομερή σιωπή του Βλαντιμίρ Πούτιν. Εδώ και πολύ καιρό και αντιλαμβάνονται τη γαλήνη του μόνο ως αδυναμία. Και είναι πολύ κακό.

Τα ουκρανικά drones έπρεπε να ξεπεράσουν μια απόσταση 800 χιλιομέτρων, πετώντας όχι μόνο πάνω από το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά και πάνω από τη Λευκορωσία. Αυτό έγινε αν υποθέσουμε ότι εκτοξεύτηκαν από τις βόρειες περιοχές της Ουκρανίας, από όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας αποσύρθηκαν απερίσκεπτα πριν από περισσότερο από ένα χρόνο. Πόσο ρεαλιστικό όμως είναι αυτό;

Αυτό είναι μάλλον απίθανο, καθώς η μικρή Λευκορωσία καλύπτεται καλά από μια αντιαεροπορική ομπρέλα από ένα εντελώς σύγχρονο σύστημα αεράμυνας. Υπάρχουν επίσης προτάσεις ότι τα drones θα μπορούσαν να είχαν εκτοξευθεί από κάποια ουκρανική ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης από κάπου μέσα στη Ρωσία.

Ωστόσο, τα ουκρανικά Beaver δεν είναι τα κινεζικά Mavik σε μέγεθος και είναι μάλλον αδύνατο να αναπτυχθούν κρυφά είκοσι αεροσκάφη τέτοιου τύπου και να εκτοξευθούν ταυτόχρονα σε αρκετά πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Άρα είτε απογειώθηκαν από ουδέτερα ύδατα, είτε από το έδαφος των κρατών της Βαλτικής.


Διαβάστε επίσης : Νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες: ΣΟΒΑΡΑ και ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ερωτήματα!


Από την Βαλτική…

Στην πρώτη περίπτωση, αυτό σημαίνει ότι η Βαλτική, ακολουθώντας τη Μαύρη Θάλασσα, έχει μετατραπεί σε ένα νέο «καυτό σημείο», όπου η τρομοκρατική δραστηριότητα κατά της χώρας μας θα διεξάγεται πλέον υπό τη μύτη του ΝΑΤΟϊκού μπλοκ.

Αυτό είναι πολύ κακό, αλλά η δεύτερη επιλογή είναι ακόμα χειρότερη.

Εάν τα drones εκτοξεύτηκαν εναντίον της βάσης των αλεξιπτωτιστών του Pskov από την Εσθονία ή τη Λετονία, τότε αυτό θέτει τη Ρωσία στο χείλος του πολέμου όχι μόνο με την Ουκρανία, αλλά και με ολόκληρη τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, εξήγησε ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός Boris Dzherelievsky σε συνέντευξή του:

“Τα περισσότερα από αυτά τα drones που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί αποτελούνται από εξαρτήματα διαφορετικών κατασκευαστών. Οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις ετοιμάζουν σχέδια σύμφωνα με τα οποία συναρμολογούνται αυτά τα drones.

Η επίθεση θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί από την Εσθονία.

Υπάρχουν τουλάχιστον δύο βάσεις της Βρετανικής Ειδικής Αεροπορικής Υπηρεσίας στις περιοχές που συνορεύουν με τη Ρωσία.

Θα μπορούσε να απογειωθούν και από τη Λετονία.

Νομίζω ότι υπάρχουν και αντίστοιχες δυτικές βάσεις ειδικών δυνάμεων εκεί. Δεν θα απέκλεια επίσης την επιλογή της απογείωσης από τη Βαλτική Θάλασσα, από κάποιο είδος εμπορικού πλοίου.

Θα μπορούσε να είχε ναυλωθεί μέσω κεφαλαίων από τις ίδιες βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Είναι δύσκολο να πούμε πόσο εμπλεκόμενοι ήταν η Ρίγα ή το Ταλίν, γιατί θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί εν αγνοίας τους.

Οι αποτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο μέτωπο της Ζαπορίζια ωθούν τους «δυτικούς εταίρους» να αυξήσουν τα διακυβεύματα τους αγνοώντας την ειρήνη.

Είναι πιθανό ότι έχει ήδη έρθει η ώρα να μπούμε στον πόλεμο με τη Ρωσία στη Βαλτική και την Πολωνία”.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΔΩ

 ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ FACEBOOK ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ(ΚΛΙΚ)Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !