ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΠΟΝΤΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ» - Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ. - newspull

Latest Posts :


ΕΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΜΕ VIBER ΑΠΟ ΕΔΩ..

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΠΟΝΤΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ» - Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ.


Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, έδωσε το παρών στην έναρξη των ενημερωτικών, διαδικτυακών, συναντήσεων στο πλαίσιο του «Δικτύου πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες» που ίδρυσε η ΚΕΔΕ.

Υπενθυμίζεται, πως ο Δήμος Ελευσίνας είναι ο μόνος που συμμετέχει στο Δίκτυο, μετά το ενδιαφέρον που εκδήλωσε η Δημοτική Αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, το προηγούμενο διάστημα έγινε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση των Δήμων που δήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στο «Δίκτυο πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες» που ίδρυσε η ΚΕΔΕ προκειμένου να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα και τους Διεθνείς Οργανισμούς για την παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, σε συνεννόηση πάντα με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σκοπός του Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες είναι:

 Η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πόλεων και των τοπικών κοινοτήτων του ελληνισμού

 Η δικτύωση και ο συντονισμός δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς την κατεύθυνση της διεθνούς αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας

 Η αξιοποίηση των σχέσεων κάθε κοινότητας με άλλες κοινότητες

 Η προώθηση της λαογραφίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ποντίων

 Καταγραφή των Ποντιακών Κοινοτήτων του εξωτερικού

 Η συντονισμένη προσπάθεια άσκησης επιρροής σε διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων

 Η ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας για τις πραγματικές διαστάσεις της Γενοκτονίας.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ενημέρωσης, ο Αργύρης Οικονόμου επανέλαβε την αναγκαιότητα για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά « Η Ελευσίνα, στηρίζει κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας και διεθνοποίησης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Είμαι πεπεισμένος, πως το Δίκτυο αυτό θα βοηθήσει και σε άλλους στόχους, όπως είναι η διάσωση της διαλέκτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πόντου».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ(ΚΛΙΚ)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Post Top Ad

Responsive Ads Here