Δήμος Χα'ι'δαρίου-Εθελοντική αιμοδοσία. Δώσε αίμα ... Σώσε ζωές! - newspull

Latest Posts :


ΕΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΜΕ VIBER ΑΠΟ ΕΔΩ..

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019

Δήμος Χα'ι'δαρίου-Εθελοντική αιμοδοσία. Δώσε αίμα ... Σώσε ζωές!


Ο Δήμος Χαϊδαρίου πραγματοποιεί νέα Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019  από τις 3 μμ έως τις 8 μμ στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου

Συνεχίζοντας την προσπάθεια να προάγει τον εθελοντισμό, ο Δήμος Χαϊδαρίου, καλεί τους νέους και τις νέες,  αλλά όλους όσοι είναι από 18 ετών και πάνω, να συμβάλουν στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα, να γίνουν αιμοδότες συμμετέχοντας στις αιμοδοσίες.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι ποσότητες αίματος που χρειάζεται η χώρα μας ξεπερνούν τις 620.000 μονάδες. Το 54% προέρχεται από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του αρρώστου, το 37% από εθελοντές αιμοδότες και το υπόλοιπο από άλλες πηγές (Ένοπλες Δυνάμεις κλπ).

Από το εθελοντικό προσφερόμενο αίμα περίπου 220.000 μονάδες το 95% προσφέρεται από τους Συλλόγους και τις Oμάδες των Eθελοντών Aιμοδοτών και μόνο το 5% είναι από μεμονωμένους εθελοντές αιμοδότες.

Η συχνότητα που μπορεί ένας αιμοδότης να δίνει αίμα είναι κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες. Συνήθως οι τακτικοί αιμοδότες δίνουν αίμα τρεις φορές το χρόνο. Η ποσότητα που παίρνεται, με τελείως ανώδυνο τρόπο, δεν ξεπερνάει τα 450 γραμμάρια. Οι ζωές που σώζονται είναι εκατοντάδες!

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ, ΣΩΣΕ ΖΩΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Post Top Ad

Responsive Ads Here